כתבו על קדירת המכשפה והחלבן

בדרך לחרמון עוצרים אצל המכשפה

"קדירת המכשפה והחלבן" ביישוב נמרוד היא המסעדה הכפרית המושלמת ליום של טיול חורפי מאוד ברמת הגולן, או אחרי ביקור בחרמון......

     יקיר אלקריב  . 17.1.17 ידעות אחרונות

 

 

 

‎5*שירות מצוין (מגלעד התותח). היענות לבקשות ספציפיות לשינויי מנה (לא טריוויאלי). היין הבסיסי בכוסות ברמה גבוהה ובמחיר הוגן בהחלט. האווירה מדהימה (הרבה כישוף באוויר). והכי חשוב אוכל מעולה ומיוחד. ממליצים בחום..

Shlomo Pashkos  27.11.15 

 

 

לאכול עם העיניים: המסעדה עם הנוף הכי יפה בארץ

מסעדה מקסימה עם שם מסתורי במיוחד ביישוב המבודד נמרוד שבצפון רמת הגולן, 1,125 מטר מעל פני הים. מהחלונות הגדולים נשקפת בריכת רם ומסביבה מטעים מוריקים של תפוחים ודובדבנים. בחורף הנוף המרהיב הזה מתכסה לעיתים בפתיתי שלג צחורים, מה שמוסיף לנופך המסתורי האירופי של המקום ולהנאה הגדולה של אכילת תבשילי הקדירה המהבילים, המומחיות של המקום. בין השאר, תמצאו פה קדירת אוסובוקו עגל מבושל בבירה ובצמחי תבלין וקדירה של נתחי טלה מבושלים ביין לבן וירקות שורש. גם הצמחונים לא מקופחים והם יכולים ליהנות מקדירת ירקות העונה בחלב קוקוס, המוגשים בלוויית כוסמת.
מובן שחובה ליהנות מהקדירה לצד אחד היינות מסידרת "הכישוף", המיוצרים עבור המסעדה. התפריט כולל גם מבחר נאה של גבינות נפלאות תוצרת בית, המגיעות למסעדה היישר ממחלבת הבוטיק של בעלי המסעדה. אם תתקשו לקום, תוכלו תמיד להישאר ללון במתחם הצימרים של בעלי המסעדה, "הטירות הנעות ברוח".
 
מאת  יעל לרנר  ישראל היום  26.09.2013 

 

 

היינו ב"קדירת המכשפה והחלבן" בחול המועד פסח והמסעדה הייתה מלאה, עם קהל שהמשיך והגיע, אך נראה כי חלק מהסועדים הם בני בית, ולפחות חלקם לא פקדו את המסעדה לראשונה. בכל מקרה, סביר להניח שלהר קטה ולנמרוד לא מגיעים באקראי, ועל פי מה ששמענו מחברים שהתקשרו לשריין לנו מקום במסעדה, קדירת המכשפה והחלבן פופולרית אצל רבים, גם ממרכז הארץ.
כאמור, לא זול, אבל טעים מאוד. אז אם לסכם: המסעדה מומלצת בזכות הנוף, העיצוב, האווירה והאוכל.

מאת רענן רוגל, אוכל ושאטו ,אפריל 2007

 


בצפון הכי צפוני של הרמה, בישוב הקטן נמרוד המשקיף אל החרמון, נמצאת גם המסעדה הטובה ביותר ברמה. "קדרת המכשפה והחלבן", שהחלה את דרכה כמסעדת גבינות, מגדירה את עצמה היום כ"מסעדת הרים", והתמחותה קדרות, בעיקר של בשר. לצידן מומלץ לטעום את מרק החמציצים המופלא ואת הגראבלקס, ולא לשכוח לשאול את בעלי הבית לפשר השם החינני.

מאת על השולחן, אוקטובר 2008

  בקצרה: ליחכנו בהנאה מרובה את פינכות המכשפה הענקיות שהוגשו לנו, והפכנו את החלבן וניערנו אותו היטב עד חריץ הגבינה האחרון - היה מצויין. אחר כך החלבן והמכשפה הפכו אותנו עד כרטיס האשראי האחרון, מפאת המחיר היקר אך שווה.

מאת The Marker ביקור אוגוסט 2009


הגענו למסעדה בחושך (חבל--יש שם נוף מטמטם ביום), המסעדה זהרה למרחוק כאור יקרות. בפנים שררה אווירה קסומה, המוני מכשפות קטנות וגדולות תלויות מתיקרות המסעדה. המלצר שלנו היה מקסים, נתן שירות מכל הלב ושמח לענות על רצונותינו. האוכל..אי קולינריה קטן בצפון צפון ארצנו. התפריט עשיר, מעניין וטעים.יין הבית מיוצר במיוחד למסעדה ביקב שליד- טעים במיוחד (כישוף, שמו).. כל מה שאכלנו היה ערב לחיך- פשוט תענוג.

Rest.co.il,ביקרת לקוחות (25/04/2010)

 


שף ודים שייביץ, הבעלים של מסעדת 'קדירת המכשפה והחלבן' הממוקמת בישוב נמרוד בצפון הגולן בחר לשלב כוחות עם "יקב הר אודם" שכנו. שף ודים בחר לאחר התלבטות קשה בארבע חביות קברנה סוביניון הר אודם מיוחדות המאפיינות את טעמו האישי. בהמלצת יינני היקב אדם וישי, בחרו יחד את יין היקב למסעדת קדירת המכשפה והחלבן תחת המותג "כישוף". עסקה מוצלחת זו היא השנייה ברצף הנעשית בין היקב למסעדה בסדר גודל של כ-1000 בקבוקי קברנה סוביניון 2008 ששינו את שמם ל"כישוף", על גבי פרייבט לייבל של המסעדה.

מאת Israel Wines , נובמבר,2011

 

בדרך למעלה עצרו אילדיס וכהן בנמרוד, שם עצרו לתצפית מדהימה ולאוכל טוב. בגובה 1115 מטר, מעל ההרים, קרוב יותר משניתן לשער אך רחוק ככל שהדמיון יכול להפליג, שוכנת לה מסעדת קדירת המכשפה והחלבן. המסעדה ממוקמת בבקתת עץ החולשת על הנוף המדהים של אגם ברכת רם ועמק התפוחים והדובדבנים. במסעדה מחכה לכם חוויה של טעמים מיוחדים באווירה קסומה של מסעדת הרים ייחודית מסוגה בארץ, תחת השגחתן של מאות מכשפות הבית הידידותיות המרחפות מעל ומשמשות ככרטיס ביקור.

מאת מסה מוטורי, ארוץ 2  קיץ 2011

"קדירת המכשפה והחלבןככל שמצפינים יותר הנוף נעשה יפה יותר והאוכל מחמם יותר. במקום הזה בישוב נמרוד יש שילוב מצוין בין נוף החרמון, בקתת עץ ואוכל הכי מנחם שאפשר לדמיין – הקדירות. מלבד זה אפשר למצוא פה מנות כמו רביולי כמהין ,קבבונים ונקניקיות מעשה בית .אבל מומלץ להתרכז בקדרות – קדרת הפטריות האוסובוקו והעופיון בשמפניה .טיפ קטן: ניתן לרכוש פה גם גבינות עיזים ממחלבת הבוטיק של המקום, כדי שהטעם הצפוני ילווה גם בימים שאחרי הטיול."

אכבר העיר ,ינואר 2012

 

המסעדה בה’ הידיעה שגילינו ברמת הגולן התגלתה כאחת המסעדות הטובות שהייתי בהם בארץ המשקיפה על הרי הגולן הירוקים והמסתוריים בקיץ הישראלי

מאת Saloona  ,יולי 2012